contact
 
Bel ons: +34 911 231 363 E-mail nl en

Wat is een Spaanse golden visa?

Wat is een Spaanse golden visa?

Golden visa is een populaire naam voor de Ley de Apoyo a los Emprendedores y su Internacionalización (wet ter ondersteuning van ondernemers en hun internationalisering), die Spanje in 2013 heeft geïntroduceerd. De Spaanse golden visa werd ingevoerd om onroerend goed investeerders aan te trekken van buiten de Europese Unie door ze een verblijfsvergunning aan te bieden in ruil voor een investering in Spaans vastgoed. In juli 2015 heeft de regering een wijziging van de wet doorgevoerd om het verkrijgen van de verblijfsvergunning makkelijker te maken.

Wat is een Spaanse golden visa?

Met een golden visa kunnen investeerders van buiten de Europese Unie een verblijfsvergunning in Spanje krijgen. Met deze vergunning kunnen ze in Spanje werken en kunnen ze zonder visum reizen in de Schengenlanden van de Europese Unie. De verblijfsvergunning geldt zonodig ook voor directe familieleden (echtgenoot en kinderen). Er geldt echter wel een aantal voorwaarden voor mensen die een Spaanse golden visa willen, zoals:

• Ouder dan 18 jaar
• Geen strafblad
• Persoon moet een zorgverzekering hebben
• En voldoende financiële middelen

Woning in Spanje voor een golden visa

Naast deze voorwaarden is de eerste stap het kopen van een woning in Spanje met een waarde van € 500.000 of meer – en het bij de notaris ondertekenen van de eigendomsakte. De investeringswaarde die telt, is de aankoopprijs die in de akte is vermeld en de woning kan commercieel vastgoed, een woning of grond zijn. Zelfs het kopen van een aantal woningen met een prijs lager dan € 500.000 is mogelijk, zolang de gezamenlijke waarde maar € 500.000 of meer is. De wet legt geen beperkingen op voor het gebruik van de woning, wat betekent dat deze mag worden verhuurd. De aankoop kan in persoon worden gedaan of door middel van een volmacht. Als de aankoop in persoon wordt gedaan, moet deze persoon zich legaal in Spanje bevinden – bijvoorbeeld met een toeristenvisum.

Hoe lang is een Spaanse golden visa geldig?

Zodra het pand is aangekocht, duurt het ongeveer 20 werkdagen om een verblijfsvergunning te krijgen. Deze verblijfsvergunning is 2 jaar geldig en moet daarna steeds voor een periode van 5 jaar worden vernieuwd zolang de eigenaar het pand in bezit heeft.

Wat is een Spaanse golden visa

De Spaanse golden visa werd ingevoerd om onroerend goed investeerders aan te trekken van buiten de Europese Unie.

 

 

Geen reacties

Reageer op dit bericht